Over Ons

Over Ons

Leer alles over rijschool Blitz en de eigenaar!


 • Flexibel

  Flexibele omgang met rijdagen en lestijden!


 • Kwalitatief

  De beste kwaliteit lessen vind je bij rijschool Blitz!


 • Betrouwbaar

  Bij rijschool Blitz worden alle afpraken keurig nageleefd!


 • Samenwerking

  Goede samenwerking tussen rijschool, leerling en het CBR!


 • Waar rijschool Blitz voor gaat

  Blitz vindt klanttevredenheid erg belangrijk. Is iets onduidelijk over de rijlessen? Vraag het ons! Heb je wensen? Wij staan voor je klaar! In goed overleg geven we je de rijlessen die het best bij jouw wensen en voorkeuren aansluiten.

  Wie bij Blitz rijlessen heeft gevolgd, weet zeker dat zijn behaalde rijbewijs echt verdiend is. Je krijgt alle onderdelen van het chauffeur zijn namelijk tot in de kleinste details uitgelegd en onderwezen, waarna in alle rust geoefend wordt op de weg. Je kan na rijlessen van Blitz met vertrouwen achter het stuur kruipen.

 • Waar rijschool Blitz voor staat

  Rijschool Blitz is dertien jaar geleden opgericht met als doel om kwalitatief hoogstaande rijlessen te geven aan de bewoners van Den Bosch en omgeving. Dit tot grote tevredenheid van de klanten.

  Geen addertjes onder het gras, geen goedkoop is duurkoop; je weet bij autorijschool Blitz waar je aan toe bent. Je kan erop vertrouwen dat alle afspraken keurig nageleefd worden en er zelfs nog een extra stapje wordt gezet. Bij Blitz gedraagt men zich zoals ze zelf als klant behandeld zouden willen worden.

Onze Instructeur


 • Hovo

  Instructeur

  Wie bij Blitz Hovo als instructeur heeft, krijgt niet alleen een kundige instructeur op de bijrijdersstoel, maar ook een ontspannen gesprekspartner. Mocht je gespannen of gestrest zijn tijdens de rijlessen, dan zorgt Hovo er wel voor dat je je toch relaxed gaat voelen achter het stuur. En kan je een keer alleen lessen op een dag dat Hovo eigenlijk niet werkt, dan is dat vaak geen probleem en zoeken jullie samen naar een oplossing!


Veelgestelde vragen

Bij verwarring bieden wij je graag een antwoord. Hieronder kan je een aantal veelgestelde vragen vinden.


Iemand die voor het eerst rijlessen volgt heeft bij autorijschool Blitz gemiddeld tussen de 35 en 40 rijlessen nodig voordat hij/zij aan het praktijkexamen kan beginnen.

Een eerste rijles ziet er bij autorijschool Blitz als volgt uit:
Bij het plaatsnemen op de bestuurdersstoel krijg je uitleg over welke zit- en stuurhouding het beste is voor jou. Daarna leer je de basisvaardigheden sturen, richting aangeven, gassen en remmen. Na 50 minuten is jouw eerste rijles bij autorijschool Blitz afgelopen en krijg je te horen hoe je het gedaan hebt. Op de verbeterpunten wordt de focus gelegd in de volgende autorijlessen.

Wij geven alleen les in de regio Den Bosch. Dat is omdat Autorijschool Blitz het belangrijk vindt dat je lessen volgt in de omgeving waar je ook de praktijkexamens aflegt. Hierdoor leer je de ins en outs van je rijomgeving kennen en is de kans dat je slaagt voor het praktijkexamen maximaal. Het is natuurlijk wel mogelijk dat je ergens opgehaald wordt!

Bij autorijschool Blitz kan je 2 lessen achter elkaar volgen, of meerdere keren gespreid in de week. Je kan bij Blitz tot 4 lessen per week nemen, afhankelijk van jouw wensen.

De rijlessen van autorijschool Blitz vinden plaats in Den Bosch en omgeving.

Het praktijkexamen wordt afgenomen door een examinator van het CBR, die je ontmoet in het gebouw van het CBR. Voordat je in de auto stapt, checkt hij of je zicht goed is, of je nog weet hoe alles onder de motorkap werkt, en andere basiskennis die je van autorijschool Blitz geleerd krijgt. Daarna stap je in een auto van het CBR en zegt de examinator waar je heen moet rijden. Terug op locatie evalueer je samen met de examinator je rijprestatie, en wordt verteld of je geslaagd bent. Na vijf dagen kun je je rijbewijs ophalen. Klik hier voor meer informatie over het praktijkexamen.

Autorijschool Blitz beveelt een tussentijdse toets aan. Deze toets verloopt als een praktijkexamen en wordt afgenomen door het CBR. Een examinator beoordeelt hoe het met de rijvaardigheid is gesteld in de periode tussen het behalen van het theorie-examen en het afnemen van het praktijkexamen. Tijdens deze toets worden alle examenonderdelen getoetst volgens de officiële exameneisen. Na afloop krijg je een advies over de onderdelen waaraan nog gewerkt moet worden. Tijdens de tussentijdse toets kan je alvast examen doen voor enkele bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld inparkeren). Als je deze verrichtingen correct uitvoert, hoef je deze niet meer te doen op het eerstvolgende praktijkexamen. Klik hier voor meer informatie over de tussentijdse toets.

Het is een angst van veel mensen die aan rijlessen beginnen: Wat als ik een ongeluk veroorzaak? Geen zorgen, Blitz werkt met een inzittendenverzekering. Dat betekent dat u als bestuurder financieel gedekt bent als u onverhoopt een ongeluk veroorzaakt. U betaalt daar geen extra lesgeld voor bij Blitz.

Als je nog vragen heeft kun je altijd contact met ons opnemen!
Contact Opnemen

Ben jij op zoek naar een rijschool in Den Bosch?

Neem dan nu contact met ons op!